Cesartherapie & Kinderoefentherapie

Martine van Viegen

Mijn naam is Martine van Viegen. In 2004 ben ik afgestuurd aan de Hogeschool Utrecht bij de opleiding Cesartherapie. Sindsdien ben ik werkzaam in Lunteren, waar ik zowel volwassenen als kinderen behandel.

 

Met ingang van 2008 ben ik eigenaar van de praktijk in Lunteren. In 2011 is de praktijk gevestigd in het Gezondheidscentrum Lunteren. Ik ben van mening dat de zorg voor de cliënt voor op staat. Doordat alle zorgverleners onder één dak werken, zorgt dit voor een goede samenwerking. Bij cliënten die niet naar het Gezondheidscentrum kunnen komen, komen we aan huis.

 

Sinds september 2012 ben ik gestart met een tweede praktijk voor kinderoefentherapie Cesar in Scherpenzeel. Ik werk in de praktijken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Om mij verder te ontwikkelen in het onderzoeken en behandelen van kinderen heb ik de verdiepingscursus 'Oefentherapie bij kinderen' gevolgd. Ook heb ik de Post-HBO opleiding 'Kinderoefentherapie' met succes afgerond. Regelmatig neem ik deel aan een intercollegiaal overleg voor kinderoefentherapeuten.

 

In januari 2013 ben ik samen met Leonie gestart met de zwangerschapscursus 'Zwanger en Bewegen'. Ik verzorg in samenwerking met haar en de verloskundigen de zwangerschapscursus, sportlessen en babymassage.

 

Zowel als oefentherapeut als kinderoefentherapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.

 

Martine van Viegen

 

 

Leonie van Viegen

Mijn naam is Leonie van Viegen. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Calo in Zwolle. Ik heb binnen deze opleiding stages gelopen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

 

Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam als bewegingsonderwijzer op het voortgezet onderwijs in Amersfoort. Daar geef ik les aan leerlingen met verschillende niveaus en leeftijden.

 

Sinds januari 2013 verzorg ik met veel plezier de sportlessen en babymassage bij de cursus 'Zwanger en Bewegen'.

Leonie van Viegen

 

Dirk-Jan van Zanten

Mijn naam is Dirk-Jan van Zanten en ik ben in 2014 afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool in Utrecht. 

Van jongs af aan wilde ik iets doen met het menselijk lichaam en nadat ik mijn havo diploma heb gehaald, ben ik gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht voor Oefentherapie Cesar.

Ik ben heel erg geïnteresseerd hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe het functioneert. Ik geniet van het vak wanneer de patiënt door een persoons specifiek behandelplan de praktijk zonder klachten verlaat.

Naast mijn fascinatie voor het menselijk lichaam ben ik een fanatiek sporter daarom ben ik in januari 2016 gestart met de opleiding sportoefentherapeut en heb mijn diploma behaald.

Sinds 2016 werk ik in het Gezondheidscentrum Lunteren en ben daarnaast eigenaar van de praktijk voor Oefentherapie Cesar in Scherpenzeel: Oc Van Zanten.

 

 

Dirk-Jan van Zanten

Martine 06-47500202 | oefentherapiemartine@live.nl