Cesartherapie & Kinderoefentherapie

Dé Zwangerschapscursus

 

Met een aantal mensen hebben we de koppen bij elkaar gestoken om in Lunteren weer een goede en leuke zwangerschapscursus te kunnen geven. Er zijn een paar lessen die alleen voor de vrouwen zijn, maar ook een aantal die zeer belangrijk zijn voor de partners!

 

Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent als je gaat bevallen. Er zijn 5 bijeenkomsten in de zwangerschap. Ook daarna is het fijn om een goede start te maken. Daarom zijn er na de bevalling ook nog 2 bijeenkomsten: 1 voor jezelf: hoe krijg je je lichaam weer terug en 1 waarbij jij samen met je baby centraal staan: babymassage.

 

Dit is jullie voorbereidingsteam: Martine (cesartherapeute), Nynke (docente ontspannen bevallen) en de verloskundigen van Lunteren.

Locatie: Gezondheidscentrum Lunteren, Barneveldseweg 11 te Lunteren

Data: zie data en tijden

 

Voor het eerst zwanger? Doen! Voor elke avond geldt: het is een goede basis en als je meer wil kan dat altijd! De cursus wordt door ons gezamenlijk gedragen. Veel zorgverzekeringen dragen bij aan de kosten voor deze cursus. Dit kun je zelf even nakijken bij je verzekering. De kosten zijn €150,-. Financiën mogen nooit een reden zijn om je niet voor te bereiden. Mocht het een probleem zijn, kun je altijd even met een van ons contact opnemen. 

De beste tijd om te beginnen met de cursus is als je zo rond 18-26 weken zwanger bent.

 

De indeling van de avonden is als volgt: 

 

1. Martine: Cesartherapeute
Na de introductie verzorgt Martine de eerste avond. Het doel is dat je fit en goed geïnformeerd bent over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap tot aan de bevalling. De informatie die je krijgt wordt afgewisseld met bewegen, zoals het versterken van de spiergroepen die tijdens je zwangerschap een belangrijke rol spelen. Het is fijn als je in makkelijk zittende/sportkleding komt en handig om een handdoek mee te nemen om op te liggen tijdens de oefeningen op de grond.

 

2. Martine: Cesartherapeute
De tweede avond is een avond waarbij je ademhalingsoefeningen krijgt die je bij de bevalling goed kunt gebruiken. Er wordt gekeken naar de verschillende houdingen om de weeën op te kunnen vangen en je krijgt informatie over de oefeningen die je na je bevalling kunt doen.

 

3. Nynke: docente ontspannen bevallen

De derde avond is een avond waar je leert om te ontspannen en positief in je bevalling te staan. Dé belangrijkste zaken rondom een bevalling worden uitgelegd. Hierbij is je partner van harte welkom, zodat die ook weet hoe jou het beste te helpen goed te ontspannen tijdens het wonder van de geboorte. Denk je na deze avond: hier wil ik meer van weten, dan kun je altijd een cursus gaan doen samen met je partner bij Nynke (06-13445802)

 

4. Addie: Lactatiekundige en verloskundige: borstvoeding

De vierde avond gaat over borstvoeding. Wat is borstvoeding nu eigenlijk en hoe werkt het? Wat kun je er zelf aan doen om het op gang te brengen en te houden, en hoe kan huid-op-huid contact daar aan bijdragen? In welke houdingen kun je voeden? Het doel is dat je met een stukje meer zelfvertrouwen kunt starten je baby borstvoeding te geven. Het gaat niet altijd vanzelf, maar voor de meeste probleempjes is een oplossing én is er hulp om je borstvoeding te kunnen doen slagen. Omdat borstvoeden iets is wat je echt samen moet doen om het optimaal te laten verlopen, zijn de partners ook van harte welkom.

 

5. De verloskundigen van Lunteren, Marieke, Addie en Renske: de bevalling
De laatste avond tijdens de zwangerschap is de bevallingsavond gegeven door de verloskundigen. Bij deze avond worden ook de partners verwacht, zodat zij ook weten wat hun rol kan zijn tijdens de bevalling. Wat gebeurt er aan het eind van de zwangerschap, hoe gaat de bevalling beginnen, wat moet je als man juist wel en juist niet doen? Hoe wordt het een leuke ervaring? Zo’n kraamweek, hoe blijft het leuk met vrienden en (schoon) familie. Kortom: deze avond geeft je het gevoel dat je grip hebt op wat er gaat gebeuren (voor meer begeleiding
www.madwalks.nl).

 

6. Martine: Cesartherapeute 
De eerste avond na de bevalling krijg je van de Cesartherapeute tips en adviezen voor een goede houding en beweging tijdens het verzorgen van je baby en je krijgt oefeningen om weer in shape te komen! Deze oefeningen zullen bestaan uit bekkenbodem-, rug- en buikspieroefeningen. 

 

7. Martine: Cesartherapeute
De laatste bijeenkomst is voor jou en je baby samen! Je maakt kennis met het geven van babymassage in een heerlijke warme ruimte en met rustgevende muziek op de achtergrond. Je leert hoe je je baby kan ontspannen en verwennen. 

 

Tot ziens bij Dé zwangerschapscursus!

 

Informatie en opgeven:

Martine van Viegen, Cesartherapeute

T: 06-47500202

I: www.zwangerenbewegen.nl

E: zwangerenbewegen@live.nl 

 

Martine 06-47500202 | oefentherapiemartine@live.nl